BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Másfél évvel ezelőtt már megkérdeztem a jelenlegi miniszterelnöktől, miért tartja szükségesnek, hogy fenn, a Várban, az egykori Sándor-palotában legyen a hivatala és a lakása, és miért kell vagy 10 milliárd forintot költeni az adófizetők pénzéből a "Viktor-palotára".
Most az derül ki az újságokból, hogy az új hivatalban új étkészlet is lesz, 33 millió forintért rendeltek új 110 személyes étkészletet a Herendi Porcelángyártól (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Ülj le!), amely annak az étkészletnek a másolata, amelyet annak idején Ferenc József császár és király udvarában használtak. (Derültség és moraj az MSZP soraiban.) Minden darabra felfestik a Magyar Köztársaság címerét úgy, ahogy a mintaként vett egykori étkészlet minden darabján a császár és király koronája volt látható.
Államtitkár úr, amit eldöntöttek, azt eldöntötték, kérdéseim ezért a további részletekre irányulnak:
Először: ott lesz-e a tálakon és tányérokon az első "F. J." monogram helyén az első "O. V." monogram? (Derültség az MSZP soraiban. - Moraj és derültség a Fidesz soraiban.) Ha most netán nem, egy esetleges koronázás után utólag ráfesthető-e a monogram a tálakra és tányérokra (Derültség az MSZP soraiban.), vagy pedig a koronázás után esetleg új monogramos garnitúrát kell rendelni? (Derültség az MSZP soraiban.) Vajon kijön-e ez is 33 millió forintból, vagy monogrammal többe van? (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Maradjál már!)
Milyen evőeszköz és pohárgarnitúra illik a most megrendelt tálakhoz és tányérokhoz? A 33 milliós összegben benne vannak-e a poharak, a kések, a villák és a kanalak is (Felzúdulás és derültség a Fidesz soraiban.), vagy azokat még külön kell megrendelni? E tekintetben milyen összegre számíthatunk? (Moraj a Fidesz soraiban. - Közbeszólás a Fidesz soraiból: Szégyelld magad, Bauer!)
Harmadszor: az Orbán Viktor vezette Fidesz, a Torgyán József vezette Kisgazdapárt és a Dávid Ibolya vezette MDF tavaly decemberben fogadta el a két évre szóló költségvetést.
(17.00)
Hol, melyik rovaton szerepel ez a 33 millió forintos étkészlet a jóváhagyott költségvetésben?
Negyedszer: eddig miből méltóztattak étkezni a miniszterelnöki ebédeken és vacsorákon?
Ötödször: emlékeznek-e még arra, hogy a Fiatal Demokraták Szövetségének az Orbán Viktor által aláírt, Népszabadságban közzétett választási programhirdetéseiben kiemelt betűkkel volt olvasható, hogy "szegény ország kormánya ne urizáljon"? Igaz, ez 1994-ben volt, hosszú hét évvel ezelőtt.
Végül hadd tegyem fel az alapkérdést is: elengedhetetlenül szükségesnek tartja-e a kormány, hogy 33 millió forintért rendeljenek kézi festésű Herendi-étkészletet a miniszterelnöki vacsorákhoz?
Várom az államtitkár úr válaszát. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban. - Zaj, moraj a teremben.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť