DR. BOGÁR LÁSZLÓ

Full text search

DR. BOGÁR LÁSZLÓ
DR. BOGÁR LÁSZLÓ, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Köszönöm a szót. (Folyamatos zaj, moraj.) Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Az ön mini szappanoperaként terjengő, napirend utáni felszólalásaiban rendszeresen "Háttal Európának" magatartással vádolta, vádolja a kormányt. Nos, az ön interpellációja arról tanúskodik, hogy ön viszont ezzel kétségtelenül nem vádolható, ön nem fordít hátat Európának: ön szembefordul Európával. (Derültség, taps a kormánypártok soraiban.) Méghozzá arrogánsan és kihívóan szembefordul Európával, dacosan toppant, és azt mondja: nem. Az ön által elmondottak tartalma és pláne annak kontextusa, finoman szólva is cinikus, gonosz és demagóg. (Taps a Fidesz soraiban. - Közbekiabálások a kormánypártok soraiból: Úgy van!) Egyszóval: nem európai. Tudom jól, hogy az ön - hogy is fogalmazzak finoman... - globalofil lelkének (Derültség.) nyilván sokkal jobban esne, ha mondjuk, McDonald's feliratú papírpoharakat rendelt volna az állami protokoll, merthogy ez mostanában az önök köreiben igen trendy. (Derültség a kormánypártok soraiban.)
A kormány azonban önnel és az ön feltételezéseivel szemben a méltóságteljes európai megoldást választotta, és megnyugtathatom, hogy ezután is ilyen megoldásokat választ majd.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť