DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS közlekedési és vízügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Képviselő asszony bizonyára tudatában van annak, hogy olyan kérdést tesz fel a felügyeletet gyakorló miniszternek, amely egy adott gazdasági társaságnál a vezérigazgató, illetve az irányító grémiumok testületi hatásköre. Ezzel együtt, mert valóban fontos kérdéseket említ, engedje meg, hogy néhány rövid mondatban válaszoljak.
A Malévnél az informatikai ügyek szakmai felügyeletét az informatikai igazgatóság látja el. Az eszközök karbantartásának, a felújításoknak az adminisztrációja a belső előírások szerint szabályozott, a megfelelő belső ellenőrzés a Malévnél működik.
Valóban így van, ahogy képviselő asszony mondta, a számítástechnikai eszközök karbantartására a Malév '99 szeptemberében szerződést kötött egy szakcéggel, a SZÜV-vel. A mi szakértőink megítélése szerint a SZÜV szakmai tevékenysége megfelelő színvonalú és gazdaságilag is elfogadható.
A kérdés jelentőségével egyetértve, mind a Malév, mind a tárca külön belső vizsgálat tárgyává tette - egyébként más egyéb ügyekkel együtt -, és a belső vizsgálat sem állapított meg az ön által említett, nagyon erősen felróható magatartást vagy cselekvéseket.
(13.20)
Az utolsó leltározás 2001 februárjában kezdődött meg, jelenleg is zajlik, eddig jelentős hiányosságot nem állapított meg.
A porta ellenőrzése a társaság hatáskörén kívül az LRI feladata. Egyetlenegy esetben állapítottak meg szabálytalanságot. Az érintett dolgozót elbocsátották, a társaság a rendőrségen feljelentette.
Összességében tehát úgy ítélem meg, hogy a Malév ez irányú belső dolgai szabályozottak és rendezettek. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť