DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Államtitkár Úr! 1999. június 1-jén, azaz több, mint két évvel ezelőtt kérdést intéztem a miniszter úrhoz: "Hogy áll a nyomozás a fantomcégek ügyében?" A beszédemben utaltam Orbán Viktor miniszterelnök úr választásokat követő ígéretére, mely szerint a kormány mindent megtesz majd az úgynevezett lisztes kezek leporolására és a közpénzek körüli visszásságok megszüntetésére.
Türelmetlenséggel ön már akkor sem vádolhatott, aki a belügyminiszter helyett válaszolt, hiszen kérdésem beadásakor csaknem egy éve, egészen pontosan 291 napja nem tudtuk, hogy kit tisztelhetünk az ál-Kaya Ibrahim és ál-Josip Tot személyében, azaz kik vették meg egyetlen nap alatt azokat a nyereségesnek távolról sem nevezhető Fidesz közeli cégeket.
Hosszú hónapok óta nem születtek megnyugtató és mindenki számára kielégítő válaszok arról, hogy Simicska Lajos, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal élére kinevezett vezető - aki ugye azóta már az MFB-nél irányítja a közbeszerzési eljárás nélküli autópálya-építést -, korábbi fantomcégei megalapozottan gyanúsíthatók-e az ellenük felhozott vádakkal. Talán emlékeznek rá, hogy akkor a nyomozás előmozdítása érdekében felhívtam a nyomozó hatóságok figyelmét a hivatalos telefonkönyv 572. oldalára, ahol megtalálható annak az eladónak, Schlecht Csabának a neve, címe és telefonszáma, aki egyetlen nap alatt, hihetetlen üzleti érzékkel, embert próbáló módon, rekord mennyiségű veszteséges Fidesz közeli cégtől szabadult meg.
A sajtóból azóta megtudhattuk, hogy önöknek több, mint három év után végre sikerült utolérniük Schlecht Csabát. Azt is megtudtuk, hogy a 14 fantomizált cég közül, amelyek több száz millió forint összegű köztartozást hagytak hátra, csupán egy ügyben merült fel az adócsalás és csődbűntett alapos gyanúja.
A kérdéseim - most már túl az ezredik napon - ugyanazok tehát. Hogyan áll jelenleg a nyomozás? Vajon oszlik-e már a köd? A rendőrség, több mint ezer nap után tudja-e már, hogy kik használták fel tisztességtelen eszközökkel Kaya Ibrahim és Josip Tot nevét?
Várom válaszát, államtitkár úr. (Taps az SZDSZ soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť