CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR (MSZP): Elnök Úr! Köszönöm a szót, három megjegyzést szeretnék tenni. Kádas Mihály képviselőtársamnak szeretném figyelmébe ajánlani a hatályban lévő törvény szövegét és szíveskedjék összehasonlítani ezzel a javaslattal! Ez a javaslat ugyanis egy ilyen bűvös "egyeztetést követően kéri fel a miniszter" fogalmazást használ a testületeknél. A hatályban lévő törvény pedig azt mondja, hogy a megyei munkaügyi tanács javaslatára nevezi ki a miniszter. Micsoda különbség! Merthogy megadja, hogy ki az, aki javaslatot tehet. Nincs mindenféle bűvös egyeztetés, hogy addig egyeztetünk, amíg majd egyetért a miniszter saját magával, hanem világossá teszi, hogy ki teszi a javaslatot. Itt nincs ilyen, hanem itt ilyen javaslattevés van általában: mindenki tesz, amiből majd szemezget a miniszter. Ennyi a különbség. Tessék összehasonlítani!
Arra, amit Sági képviselőtársam említett, amikor a regionális átképző központokra utalt, szeretném mondani, hogy azok nem ügydöntő intézmények, hanem szolgáltató intézmények. Tehát egészen másról van szó, itt ügydöntő ügyintéző szervekről van szó, itt pénzosztó bizottságokról van szó mint regionális intézményekről. Ez óriási különbség ám, mint hogy a szolgáltatást hogyan szervezem meg!
Ami pedig a költségnövekedést illeti, hogy az az ellenőrzéshez kell - még egyszer szeretném figyelmébe ajánlani, hogy a jelenlegi 3 százalékos költséghányad bőven lehetővé teszi az ellenőrzés fejlesztését, hiszen eddig is kevesebbe került a működtetés, mert szakmai programokban is fölhasználtak a 3 százalékból, semmi nem indokolja annak a növelését, az ellenőrzés ebből a forrásból is megvalósítható azért, hogy az a bizonyos pénzeszköz ne elcsorogjon erről a célterületről, hanem valóban a középfokú szakképző intézményeknél valóban fejlesztést szolgáló, gyakorlati célt szolgáló pénzeszközként működjenek. Tehát nem indokolja semmi, hogy 250 millió forinttal többe kerüljön a rendszer működtetése, mint eddig.
Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť