DR. SÁRINGER GYULA

Full text search

DR. SÁRINGER GYULA
DR. SÁRINGER GYULA (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Kedves Képviselőtársaim! Vincze képviselőtársunk expozéja közben jutott eszembe, hogy a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium az egyetemi tangazdaságokat jelentős összeggel támogatta. Például a mi tangazdaságunk 60 millió forintot kapott ebben az évben. Ez nem kis összeg egy tangazdaság életében. Mi azt az álláspontot képviseltük, miután a kormányprogram szerint kis üzemekkel lehet az Európai Unióba bemenni, a nagy tangazdaságokból, amelyek több, mint ezer hektárt képviselnek, hasítsunk ki 50-80-100 hektáros területeket, és ezeken mutassuk be a modern gazdálkodást. Ezt az elképzelésünket a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium felé is eljuttattuk, és ennek nyomán kaptunk 60 millió forintot, hogy a tangazdaságunkat ilyen irányban fejlesszük.
Egy ilyen tangazdaság természetesen szaktanácsot is képes adni, és oda tudja vonzani azokat a fiatal gazdálkodókat, akik ilyen területen kívánnak gazdálkodni, és ezek a területek megfelelnek az Európai Unióban lévő gazdálkodási egységek területnagyságának.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť