SÁGI JÓZSEF

Full text search

SÁGI JÓZSEF
SÁGI JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tudom, hogy nem ez a legközpontibb eleme a törvényjavaslatnak, de most erről van szó, Lezsák képviselő úr is meg Csizmár képviselő úr is ezt érintette. Én is azt szeretném körüljárni, hogy mi a régió szerepe a magyar fejlődésben általában.
Történelemtanárként tisztában vagyok azzal, hogy a megye ezeréves szerepe mit jelentett alkotmányosság vagy a közjog szempontjából. Azt mindannyian tudjuk, hogy a jogharmonizáció vagy a különböző európai uniós támogatások elnyerése szempontjából is bizonyos szempontból meg kell előznünk a korunkat, és ha tetszik, ha nem, létre kell hozni a régiós intézményi struktúrát. Ez sok esetben így van. A bizottsági ülésen elhangzott, hogy miért pont most kell ezt létrehozni. Nem mi hozzuk létre ezt először. Sok-sok példát tudnék említeni, ahol már létrehoztuk a régiós intézményeket. Például az OKÉV-eket is létrehoztuk, pont mi, az oktatási miniszter javaslatára. Ezek régiós szerveződésű intézmények.
Egyébként pedig azt javaslom főleg MSZP-s képviselőtársaimnak, hogy ezt a vitát először önmaguk folytassák le belül, hiszen ha jól tudom, az MSZP-n belül sincs megegyezés arról, hogy a régiós vagy a megyei képződéseket támogassák.
Még egy dologra reagálnék, arra, amit Csizmár Gábor képviselő úr mondott. Létre fognak jönni a regionális fejlesztési és képzési bizottságok. Képviselő úr azt mondta, hogy ezt majd az oktatási miniszter jelöli ki. Hát nem! Pontosan meg van határozva a törvény szövegében, hogy kikből kell állnia ezeknek a bizottságoknak, kik delegálhatnak ebbe tagokat. Az viszont a miniszter hatásköre, hogy ezeknek a bizottságoknak az összetételét kodifikálja, de mindannyian tudjuk, hogy nem ő nevezi ki ezeket az embereket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť