BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Vissza kell hogy térjek Hende államtitkár úr előző megjegyzésére, amire a szocialista frakcióból már ketten is visszatértek, de azt hiszem, igen jellegzetes volt az ő megszólalása.
Mit is mondott? Azt mondta a MIÉP felszólalójának, hogy azt az észrevételt, miszerint a gyermeknappal ütközik a dolog, már hallottuk a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségétől meg a Szocialista Párttól; ez igazán elgondolkoztathatná a MIÉP képviselőjét. Ez a fogalmazásmód nyilvánvalóan azt érzékelteti mindenkivel, hogy a MIÉP azért velünk egy bokorban van (Derültség a Fidesz padsoraiból.), közel áll hozzánk lelkiekben, szellemiségben. Hogy lehetséges az, hogy aki a hozzánk közel álló nemzeti érzelmű párt képviselője, az odáig elmegy, hogy ugyanazt mondja, amit az ellenállók, az antifasiszták meg a Szocialista Párt mond?!
Én tudom, hogy Hende államtitkár úr így gondolkodik, mert tudom, hogyan szokott napirend előtt válaszolni a szocialistáknak meg a szabad demokratáknak; és tudom, hogyan szokott nem válaszolni a MIÉP-nek, amikor egy demokratikus kormány politikusa válaszolna nekik. Ez a mostani megjegyzése ugyanezeket a politikai vonzalmait tette a számunkra világossá - hálás vagyok ezért a megjegyzéséért.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť