BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm szépen. Én nagy élvezettel hallgattam Weszelovszky képviselőtársam nagyívű történeti áttekintését, és külön megtisztelt, hogy a leírt szövegébe azért beleszúrt egy nekem szóló csípést is; ez jólesett.
Két megjegyzést fűznék ahhoz, amit elmondott. Az egyik, hogy tanulságos volt számomra, hogy ebből a nagyívű történelmi áttekintésből nem véletlenül pont a XX. század maradt ki, merthogy a tatárjárás, a török dúlás idején meg a többi időszakban persze Magyarországot megtámadták és a magyar nép védte a hazáját - a XX. század két világháborújában Magyarország támadta meg a szomszédait, egy olyan szövetségben, amiben Magyarországnak nem volt keresnivalója.
A másik megjegyzésem az, hogy kinek tetszik és kinek nem az, amit a képviselő úr deheroizálásnak nevezett; ez történeti ízlés dolga, irodalmi ízlés dolga. Csak egyvalaki ne szóljon bele: a törvényalkotó! Ezt rá kell bízni a történészekre, rá kell bízni az írókra. A képviselő úr megszólalásából úgy tűnt, mintha törvényalkotóként eligazítást akarna adni a történészeknek meg az íróknak, hogy hogyan ábrázolják a történetünket. Ezt pedig én nem tartom szerencsésnek.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť