DR. HENDE CSABA

Full text search

DR. HENDE CSABA
DR. HENDE CSABA igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Teljes mértékben egyetértek Mécs képviselő úr felszólalásának azon részével, amikor a verduni példát hozta fel. De igen, képviselő úr, amikor az ember ott megemlékezik, akkor bizony fel kell tenni a kérdést, hogy mi értelme volt négy éven keresztül mustárgázzal és szuronyrohamokkal másfél millió embert, németet és franciát elpusztítani az első világháborúban. És hogy kik ezért a felelősök? Egy biztos: azok a katonák, akik ott fegyverrel a kézben, katonai esküjükhöz híven, parancsra teljesítették a kötelességüket, minden esetben hősi halottak. A harang értük szól, és mindnyájukért szól.
Köszönöm, hogy idézte Gyóni Géza híres versét, de én egy másik versből vettem egy rövid részletet. Gyóni Géza indulata azok ellen, akik a haza végveszélyének óráiban Budapestről szájaltak és magyarkodtak, miközben a Kárpátokban a papírtalpú bakancsban lefagyott a magyar baka lába, azok ellen jogos ez az indulat. Kérem a képviselő urat, tételezze fel rólunk - akár mondhatnám, rólam mint tartalékos tisztről -, hogy egy ilyen helyzetben nem a parlamentben ágálnék, és nem itt próbálnék, ahogy ön mondta, valamiféle koturnust ácsolni a talpam alá.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť