DR. HENDE CSABA

Full text search

DR. HENDE CSABA
DR. HENDE CSABA igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Teljesen egyetértek Szűrös Mátyás képviselő úrral. Semmiképpen sem ütközik ez a törvény az egyedi történelmi eseményekre emlékező emléknapokkal, és nem is mérhető azokhoz, ez teljesen természetes. Számos bírálat érte a törvényjavaslat stílusát. Nem vagyunk tévedhetetlenek, és elég kevés magyartanár van az Igazságügyi Minisztériumban, úgyhogy örömmel veszünk minden olyan módosító javaslatot, amely stílusában csiszolja és jobbá teszi ezt a javaslatot.
Azért azt figyelmébe ajánlom mindenkinek, hogy az előző ciklusban Nagy Imre emlékének megörökítéséről hozott a parlament egy emléktörvényt. Én megnéztem ezt a törvényt, felfrissítendő az emlékezetemet: hasonlóan emelkedettnek találtam a stílusát. Ha a mai kritikák szellemében kellene fogalmaznom, akkor azt mondanám, hogy hasonlóan dagályos és patetikus annak az emléktörvénynek a nyelvezete, úgyhogy a szálka és a gerenda problémáját itt jó lesz észbe vennünk mindnyájunknak, de természetesen nyitottak vagyunk minden jó szándékú módosítás előtt.
Elmondtam már az expozéban, elmondtam egy kétperces felszólalásban, most kénytelen vagyok harmadszor is elmondani más szavakkal ugyanazt, amit előttem éppen Szűrös Mátyás képviselő úr mondott el. Az esküjéhez híven, fegyverrel a kézben, parancsteljesítés közben elesett katona mindig hősi halott, mert soha nem tehet arról, hogy az országát, a hadseregét milyen háborúba és milyen politikai célok miatt vitték bele.
Az pedig, hogy én miről mit gondolok - megkérem Bauer képviselő urat ma már másodszor (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy az én gondolataimban való olvasást szíveskedjék mellőzni.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az MDF soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť