DR. HENDE CSABA

Full text search

DR. HENDE CSABA
DR. HENDE CSABA igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Hegyi Gyula képviselő urat szeretném megnyugtatni: a törvényjavaslat nem szól a gördeszkázókról, és nem mondja meg, hogy mi az, amit szabad csinálni a Hősök terén, és mi az, amit nem szabad csinálni. Ez egy alkotmányos szellemben fogant törvényjavaslat, és az alkotmány 44/A. § (1) bekezdésének a) pontja szerint az önkormányzatokat helyi közügyekben önálló szabályozási jog illeti meg. Ez pedig egy olyan önkormányzati alapjog, amely egyébként csak kétharmados törvénnyel lenne korlátozható.
Amikor tehát a törvényjavaslat azt mondja, hogy felhatalmazza a Fővárosi Közgyűlést, hogy rendeletében olyan szabályozást alkosson, amely a használati mód tekintetében összhangban áll a tér műemléki védettségével, továbbá kifejezésre juttatja a nemzet kegyeletét hősei iránt, akkor ezt az egész kérdést a Fővárosi Közgyűlés - ahol nagyon sokféle szemléletű politikai erő van jelen - bölcs mérlegelésére bízza. Hogy melyik az a szabályozási mód, amely ezeknek a törvényes követelményeknek megfelel, teljes szabad kezet és csorbítatlan alkotmányos kompetenciát élvezve ezt a Fővárosi Közgyűlés fogja meghatározni. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť