DR. HENDE CSABA

Full text search

DR. HENDE CSABA
DR. HENDE CSABA igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Sajnálatosnak találom, hogy Bauer képviselő úr történelemszemléletem után immár alkotmányos okfejtésem tekintetében is abszolút téves álláspontra helyezkedik. Előbbire nem reflektálok, mert oly méltatlan támadásokat kaptam itt a képviselő úrtól, amelyek nem érdemelnek szót e Ház falai között, és teljes egészében méltatlanok a tárgyhoz, amely a Ház előtt fekszik.
Azonban a 4. § (2) bekezdése vonatkozásában szeretném felhívni az ön szíves figyelmét arra - bár nem a részletes vita van, ebben önnek igaza van, de ön mégis belefolyt ebbe a kérdésbe -, hogy a fővárosi közterületek rendjének szabályozására az önkormányzati törvény hatalmazza fel a Fővárosi Közgyűlést, tehát az Országgyűlés, ez a testület adta ezt a felhatalmazást, és ez a törvényjavaslat ezt a felhatalmazást most a Hősök tere vonatkozásában konkretizálja. Mondhatnám úgy is, tisztelt képviselő úr, hogy ez a törvényi megfogalmazás egy rendkívül udvarias megfogalmazása annak a kritikának, amellyel a törvény előkészítői azokat az állapotokat illetik, amelyekről itt igen képletesen beszélt többek között Szűrös Mátyás képviselő úr.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť