DR. KÁVÁSSY SÁNDOR

Full text search

DR. KÁVÁSSY SÁNDOR
DR. KÁVÁSSY SÁNDOR (FKGP): Elnézést, hogy még egyszer szót kértem, de szeretném befejezni az eszmefuttatást, amelybe belekezdtem. Meg kell mondanom, Bauer képviselő úrnak ezt a teljesen egyoldalú és a régi, legrosszabb baloldali, kommunista világra emlékeztető szemléletét nem tudom elfogadni. Ezt akkor mondták, a háború után, amikor divat volt mindent gyalázni, ami 1945 előtt történt Magyarországon. (Ughy Attila közbeszól.)
A másik pedig, amire feltétlenül utalnék, az az, amit Hegyi Gyula képviselő úr vetett fel, hogy soknemzetiségű ország voltunk, és itt más népek hőseire is emlékezni kell. Nekem az a véleményem: aki itt az ezer esztendő alatt - most már csak erre az ezer évre gondolva - a magyar államért áldozta fel az életért, lett légyen az román vagy akármiféle nemzetiségű, ruszin, bármi, szerb, az akkor is magyar hős volt, ha magyarul egy szót sem tudott. (Közbeszólások a Fidesz-frakció soraiból: Úgy van! - Dr. Hende Csaba: Így van!) Tehát nincs abban semmiféle elfogultság, ha azt mondjuk, hogy a magyar hősök napja.
Végül pedig Szűrös Mátyás kitűnő észrevételére utalnék azzal, hogy ezt a hősproblémát a magyar nép úgy élte meg, mint ahogy erre Szűrös Mátyás utalt. Tessék kimenni bárhova, olyan emberek közé, akiknek valami közük volt a második világháborúhoz, már úgy, hogy az apa, a nagyapa vagy nem tudom, kicsoda a fronton esett el vagy egyáltalán katona volt: ők csak úgy tudnak emlékezni az elesettre, hogy hős volt.
Ennyit szerettem volna röviden elmondani. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť