DR. SZŰRÖS MÁTYÁS

Full text search

DR. SZŰRÖS MÁTYÁS
DR. SZŰRÖS MÁTYÁS (MSZP): Tisztelt Országgyűlés! Elnök Úr! Én azt hiszem, hogy helyes ez az előterjesztés szellemiségében és alapjaiban. Két részből áll: a magyar hősök emlékének megörökítése, illetve az emléknap létesítése.
Tisztelt Országgyűlés! Én azt hiszem, hogy ami az elsőt illeti: ideje, hogy mi megfelelő, méltóságteljes helyzetet alakítsunk ki a Hősök terén a székesfővárosban. Azt hiszem, hogy ez a kiindulópont. És hogy ott milyen formában örökítjük meg, az már a művészek kérdése meg az illetékesek dolga. De az biztos, hogy a Hősök terén a mostani állapot fenntarthatatlan. Ha mi méltóképpen akarunk emlékezni a hősökre, akkor itt méltóságteljes helyzetet kell teremteni.
Mint ahogy '89-ben egyetértettem Mécs Imrével, most is egyetértek: az emlékezés elsősorban a mának és a jövőnek szól, nekünk és a magyar ifjúságnak. Azt hiszem, hogy ennek megfelelően kell az emléknapot megválasztani.
Azt hiszem, államtitkár úr, el lehet fogadni, hogy talán célszerű vagy érdemes újragondolni még egyszer az egészet, nem a törvény szövegét, hanem az egésznek a kivitelezését, hogy hogyan történjék.
Én ezzel kapcsolatban nem tudok konkrét javaslatot tenni, de azt hiszem, hogy a nap megválasztásában is körülbelül azt kell követnünk, hogy méltóságteljes ünnep legyen, ha már csináljuk, és hogy ne fellengzős és valamiféle kitaláció legyen.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť