HEGYI GYULA

Full text search

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Azt hiszem, fontos erről a kérdésről beszélni. Ha büszkék vagyunk arra, hogy magyar hősök harcoltak más országok szabadságharcaiban, például az amerikai függetlenségi háborúban, akkor ugyanúgy tudomásul kell venni, hogy nem csak magyar vérűek harcoltak a magyar hazáért. Azt hiszem, Kávássy képviselő úr, ha egy amerikai azt mondaná, hogy az a magyar, aki Amerikában harcolt, az már eleve csak amerikai lehet, nevezzük ki őket amerikainak, ön kérné ki magának először.
Azt hiszem, ezt a törvényt abban a szellemben kellene módosítani, hogy büszkék vagyunk a magyar nemzet szabadságáért elhunyt magyar és más nemzetiségű hősök emlékére. (Dr. Hende Csaba és dr. Kávássy Sándor: Helyes!) Gondolom, egy ilyen módosítással a hazai, velünk itt élő nemzetiségek is egyetértenének, hiszen ma is tizenhárom nemzetiség él Magyarországon, amelyek fiai és lányai ugyanúgy meghaltak ezekben a háborúkban.
Azt hiszem, államtitkár úr, ebben a kérdésben érdemes gondolkodni, és rájönni, hogy nem feszül köztünk ellentét, hanem egyszerűen egy jobb megoldást szeretnénk. Köszönöm. (Dr. Kávássy Sándor: Igazad van! - Dr. Kávássy Sándor tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť