HORVÁTH BÉLA

Full text search

HORVÁTH BÉLA
HORVÁTH BÉLA (FKGP): Köszönöm, elnök úr. Csak nagyon röviden, jóindulatúan mondom, államtitkár úr, örülök, hogy ön ennyire kompromisszumkész és befogadókész az ellenzéki módosító indítványokkal kapcsolatban. Csak emlékeztetném a tisztelt Házat, a rádióhallgatókat, hogy a 2000. évi I. törvény kapcsán is hasonló helyzet volt. Az ellenzék jelezte, hogy módosító indítványai megszavazása esetén megszavazza a Szent Korona-törvényt, aztán végül a végszavazásnál ugyanúgy nemet nyomott, annak ellenére, hogy beépültek a gondolatai. Most is hasonló helyzetben vagyunk, de mi legyünk nyitottak az ellenzék iránt.
A tisztelt rádióhallgatóknak és a jegyzőkönyvolvasóknak mondom, hogy ez a törvényjavaslat bizonyos tükröt is állít Bauer Tamás SZDSZ-es pártjának. Nevezetesen: mint budapesti, szomorú szívvel kell megállapítanom, hogy a Magyar Országgyűlésnek kell nógatnia, ösztökélnie Demszky Gábor főpolgármester urat, a 4. §-ban fel kell hívnunk a figyelmét, hogy a kegyeletsértő rendezvényeknek vessen véget a budapesti Hősök terén, annak ellenére, hogy az 1990-ben megfogalmazott önkormányzati törvény feketén-fehéren úgy fogalmaz, hogy a Fővárosi Önkormányzat feladata és hatásköre különösen: rendeletében védetté nyilvánítja a főváros városképe, történelme szempontjából meghatározott épített környezetét, különös tekintettel a világörökség részévé nyilvánított épületekre, építményekre és területekre, szabályozza ezen védett értékek védelmét, fenntartását. Sajnos, Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármester úrnak tíz év nem volt elegendő, hogy olyan rendeletet alkosson a Fővárosi Közgyűlés, hogy a Hősök terén méltóképpen oda lehessen menni emlékezni, és valóban ne gördeszkázók között bukdácsolva, külföldiek megrökönyödésére kelljen ezt megtennünk.
Összességében, befejezésképpen csak annyit tudok ezzel kapcsolatban elmondani, különösen az ellenzéki, SZDSZ-es felszólalóval kapcsolatban - egy latin mondást idézek: a tettek önmagukért beszélnek. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Ez jellemzi Demszky Gábor tízéves főpolgármesterségét. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť