UGHY ATTILA

Full text search

UGHY ATTILA
UGHY ATTILA (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon nem szerettem volna hozzászólni, de nem tudom megállni, hogy Bauer képviselőtársamra néhány mondattal ne reagáljak; elsőként arra, amit azzal hozott összefüggésbe, hogy a felszólalásomban az első és a második világháború áldozataira kívántam volna kihegyezni az emlékezést.
Direkt előkerestem a jegyzeteimet, mert hátha csal az emlékezetem, hogy mit mondtam két és fél órával ezelőtt, bár azt hiszem, még nem állok korban olyan közel a szenilitáshoz, hogy erre ne emlékeznék. Én kifejezetten azokat a szavakat használtam, hogy a korai feudalizmusban Magyarországon a keresztény papok, a tatárok ellen fellépő országbíró és a '48-49-es szabadságharc honvédjei, a Rákóczi-szabadságharc honvédjei. Azt gondolom, hogy ezeket használtam, és hogy ezeket hogyan lehet belekeverni és összekeverni az első és a második világháborúban elesett áldozatokkal, ezt igazán nem tudom, hogyan sikerült megtenni, Bauer képviselőtársam.
A második, inkább már politikai jellegű hozzászólásom pedig az lenne, hogy most nem tudom, hogy az SZDSZ-en belül melyik álláspont az igaz, Bauer Tamás úr álláspontja vagy pedig Mécs Imre képviselőtársam álláspontja. Mécs Imre képviselőtársam sokkal nyitottabban és jobb szándékot feltételezve állt hozzá a törvényjavaslathoz, és annak a hibáit korrigálandó módosító javaslatokkal állt elő. Azt gondolom, hogy ez az álláspont nemcsak az én számomra, hanem az egész parlament számára sokkal kellemesebb, mint Bauer Tamás képviselő úr álláspontja.
Remélem, hogy a két SZDSZ-álláspont közül a hivatalos álláspont Mécs Imre álláspontja, és nem Bauer Tamás álláspontja. Abban is szeretnék hinni, mint egy olyan ember, aki már tíz éve figyeli a Szabad Demokraták Szövetsége politikai tevékenységét, hogy azért általában véve a Szabad Demokraták Szövetségében a Mécs Imre-féle álláspont lesz az uralkodó, nem pedig a Bauer Tamás-féle.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť