ZUSCHLAG JÁNOS

Full text search

ZUSCHLAG JÁNOS
ZUSCHLAG JÁNOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Annyiban egészíteném ki Göndör képviselőtársam hozzászólását, hogy nekem is úgy tűnik, arról van szó, amitől tartottam. Az én olvasatomban ugyanis ez a törvényjavaslat az ezer év - vagy amióta van magyarság - összes hőséről szól. Kicsit úgy érzem, hogy az elmúlt ötven évvel foglalkozunk megint, egy kis aktuális kommunistázás, amit ilyenkor politikailag igényel a választóközönség, illetve igényel a pártszimpátia elérése, és nem azzal, hogy itt valóban olyan törvényjavaslat van, ami az elmúlt ezer év összes áldozatáról szól. Ebben az utolsó ötven év szerintem csak öt százalék az idő szempontjából.
Nagyon nem szeretném, ha olyan vita alakulna ki, hogy ebben az ötven évben akarnánk mozogni és politikailag megmagyarázni, hogy most gyereknap, nem gyereknap, ki találta ki, az elmúlt ötven évben ki mit csinált ebben a magyar társadalomban. Mert akkor egészen az inkvizícióig vissza lehetne menni ilyen módon, és elsorolni, hogy ki hol tart egyes társadalmi csoportokat, egyes más rétegeket bűnösnek egyes dolgokban. Azt gondolom, nem erről van itt szó, hanem arról, hogy egy olyan törvényt akarunk elfogadni, amellyel tisztelegni akarunk az elmúlt ezer-ezerötszáz év áldozatai előtt. Gondolom, az államtitkár úr is erre gondol, nem pedig arra, hogy az elmúlt ötven évben történteket akarjuk taglalni.
Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť