ZUSCHLAG JÁNOS

Full text search

ZUSCHLAG JÁNOS
ZUSCHLAG JÁNOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Én még annyiban reagálnék Horváth képviselőtársam felszólalására, ha figyelt volna a hozzászólásomra, éppen arra utaltam, hogy azzal, hogy a magyarság, a hazafias és egyéb szavak túl gyakran szerepelnek benne, éppen ledegradáljuk ezeket a kifejezéseket.
Tehát messze nem arról van szó, hogy ezeket a fontos és számunkra oly kedves szavakat lebecsültem volna, hanem arról, hogy éppen a túlzott gyakoriságával a törvénytervezetben nincs megfelelő módon felértékelve e szavak értelme.
Amit még a nyelviségről szólnék: én azt gondolom, hogy egy törvény akkor jó, ha érthető, ha az emberek elfogadják, és valóban modern magyarul szól. Ugyanis ezek a törvények tízmillió embernek készülnek, és nem azért, hogy pár tucat vagy pár száz ember jogászkodása által megíródjanak, hanem hogy olyan gondolatok legyenek bennük, amelyek minden emberhez eljutnak. Ezek a gondolatok csak akkor jutnak el, ha egyszerűen vannak megfogalmazva, érhetően vannak megfogalmazva. Én azt gondolom, hogy ez a célunk, hiszen ez csak akkor megy át az emberek gondolataiba, ha ők a maguk kis világában, a kereskedelmi tévéken keresztül is megértik, és nem pedig úgy, hogy a parlament jegyzőkönyvét vagy az itt lévő vitának egy-két napilapban megjelenő kivonatát előveszik és elolvassák. Én azt gondolom, hogy ezért kell dolgoznunk, és én ezért mondtam el a hozzászólásomat.
Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť