DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Még egyszer emlékeztetném önt arra, hogy az általam idézett passzusai szerint az államháztartási törvényt a kormány legalább két említett szakaszában megsértette, amikor a múlt év végén közel százmilliárd forintot letéti számlára helyezett, és ezt a pénzt a múlt évben elszámolta, helytelenül, törvénytelenül, a múlt évi kiadásai között. Ha önök ezt a lépést nem így teszik meg, hanem szabályosan járnak el, Magyarország számára kedvezőbb államháztartási hiány alakulhatott volna ki. Ez a kedvezőbb államháztartási hiány kedvezőbb hitelfeltételeket teremt Magyarország számára, és ez kedvezőbb kamatkiadásokat eredményezne az országnak.
Én kérdeztem, ön erre nem válaszolt, nagyon sajnálom, hogy ezt a kérdést megkerülte. Semminemű felhatalmazása a kormánynak arra nem volt, hogy ilyen módon számolja el a költségvetési többletbevételt, amelyről az ellenzéknek világos válasza volt már az év közben is, hogy lesz ilyen többletbevétel, de mi a parlament általi döntést tartottuk volna csak az egyetlen jogszerű megoldásnak, önök ezt elkerülték. Ne cselekedjenek törvénytelenül, miniszter úr!
Köszönöm. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť