VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY pénzügyminiszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Még egyszer szeretném leszögezni, hogy semmiféle törvénytelenségre nem került sor.
Ezzel kapcsolatban hadd emlékeztessem önt, tisztelt képviselő úr, arra, hogy amikor az 1999-es zárszámadás kapcsán hasonló eljárással döntött a kormány a többletbevétel felhasználásáról, ezt törvényesnek ítélte mind az Állami Számvevőszék, mind pedig az Országgyűlés is legitimálta ezt a döntésünket, tehát szó sincs törvénytelenségről.
Ami a kamatkiadásokat illeti, ez egy illuzórikus kérdés, tisztelt képviselő úr. Illuzórikus azt várni, hogy pusztán az államháztartás mérlege befolyásolja egy nemzetközi hitelminősítő intézetnél azt, hogy Magyarországnak jobb vagy rosszabb besorolást alkalmaz. Én mindjárt tudok mondani két olyan dolgot is, amely sokkal nagyobb súllyal esik a latba.
(13.10)
Egyrészt a tendenciák: milyen makrogazdasági folyamatok vannak az országban? Ez Magyarország tekintetében kedvező, hiszen a gazdasági növekedés folyamatos. Másrészt pedig az infláció alakulása szerintem ennél sokkal fontosabb, és ezek nagyobb hatással is vannak a kamatkiadásainkra, mint az államháztartás puszta mérlege.
Köszönöm. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť