GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt napok, hetek és hónapok rendre igazolják, hogy a kormány rosszul kezeli a nemzeti vagyont. (Dr. Kosztolányi Dénes: Stadler!) A kormány politikai szándékkal durván beavatkozott az energiapiac alakulásába. A felelősséget a 43 százalékos áremeléssel tudatosan áttolta az ipari üzemekre, akik kénytelenek azt áthárítani a kisfogyasztókra. Így próbálta tovább építeni a jóságos államról szövögetett álmokat.
A tőzsdén és a piacon érzékelhető feszültségekre reagálva, a kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök - felelősségének teljes tudatában - ajánlatot tett a MOL gázüzletágának megvásárlására. Az események ezt követően felgyorsultak, a MOL tanácsadó céget bízott meg a lehetséges megoldások kidolgozására, a gázüzletág leválasztására. A gázüzletág könyv szerinti értékét 100 milliárd forintra becsülik, ennek háromszorosára a piaci értéket; az újra-előállítási érték meghaladja a 800 milliárd forintot. Erre a kormány ajánlata mindössze 83 milliárd forint.
A tárgyalások kimenetelével kapcsolatos hírek, találgatások és a napi pletykák szintjére süllyedt információk ingatják a tőzsdét. Egyesek bennfentes információkról beszélnek. A kormány sorozatos improvizálása miatt aggódnak a fogyasztók az ellátás biztonságáért. Kérem, nyugtassa meg a fogyasztókat, hogy a fejlesztésigényes ágazatban rendelkezésre fognak állni a szükséges források a hálózatfejlesztéshez, a tároláshoz, a fogyasztók biztonságos ellátásához! Aggódunk, hogy a gázüzletág vagyona is eltűnhet az ÁPV Rt. és a Magyar Fejlesztési Bank összeolvadt vagyonkezelésében.
Tisztelettel kérdezem:
Mi a valós szándéka a kormánynak a gázüzletág tönkretételével? Miért befolyásolja a kormány döntéseivel és nyilatkozataival a tőzsdét? Tudja-e a kormány garantálni a fogyasztók ellátásának biztonságát? Hogyan akarja a kormány megoldani az általa teremtett kusza helyzetet? Kinek akarja a kormány áron alul átjátszani a gázüzletágat?
Várom a válaszát. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť