BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Horváth Képviselő Úr! Nekem az a benyomásom, hogy amit ön itt elmondott, abból nagyon sok mindennel egyet lehetett érteni. Csak úgy érzem, Horváth képviselő úr nincs egészen tisztában azzal, hogy hol ül.
Ön például elmondta azt, természetes, hogy amikor az állam pénzéből így nyújtanak hitelt, akkor az legyen nyilvános. Ugye, ezt tetszett mondani? (Dr. Horváth János bólint.) De, kedves képviselő úr, az önök frakciója, feltehetőleg ön is, leszavazta a szabad demokratáknak azt a javaslatát, hogy amikor állami pénzből konszolidálnak egy bankot, akkor az erre vonatkozó adatokra ne vonatkozzék a banktitok. Ön mondta most, hogy nem helyes banktitoknak minősíteni az ilyen tranzakciók adatait, és az önök frakciója által ellenőrzött szférában az ellenkezőjét csinálják két és fél éve.
Ha ön benyújt egy olyan módosító javaslatot ehhez a törvényjavaslathoz, hogy a Magyar Fejlesztési Bank működésére, hitelkihelyezésére vonatkozó minden adat közérdekű adatnak minősül, és ezért bárki hozzáférhet, akkor mi ezt a módosító javaslatot lelkesen fogjuk támogatni. Mi nem nyújtunk be ilyet, mert akkor önök úgyse fogadják el, de ön nyújtson be ilyet, és mi nagyon fogjuk támogatni az ilyen módosító javaslatot, már csak azért is, mert ez szöges ellentétben áll mindazzal, amit a Fidesz-frakció és a kormánytöbbség az elmúlt két és fél évben csinált.
Ön kifogásolja azt, hogy mi gyanakszunk; azért gyanakszunk, ami itt két és fél éven keresztül történt. Ha ön azt gondolja, hogy ezzel szakítani kell, akkor ön ebben élvezheti a mi támogatásunkat. A kérdés az csak, hogy a többiek ön körül egyet fognak-e érteni ebben önnel.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban. - Dr. Horváth János: Te gyanakszol! - Gyürk András közbeszól.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť