BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Megértettem a figyelmeztetést, de szerencsés helyzetben vagyunk, mert az autópálya-építéssel a Magyar Fejlesztési Bank foglalkozik, amióta a Fidesz kézbe vette a Magyar Fejlesztési Bankot. Braun Márton képviselő úr azt kérdezi: miért nem örülünk mi annak, hogy a Fidesz építi az autópályát és nem koncesszióból, hanem állami eszközökkel. Ugye, ezt kérdezte? A válaszom a következő. Nem ez ellen van kifogásunk. Nekünk két dolog ellen van kifogásunk. Az egyik az, hogy a Fidesz építteti az autópályát állami költségvetési eszközökből, csakhogy nem annak a költségvetésnek az eszközeiből, amit a Fidesz-kormány nyújt be, és amiről a Fidesz-kormánynak kell elszámolni, hanem annak a költségvetésnek az eszközeiből, amit majd a következő kormány nyújt be a kormányváltás után, hiszen a Fidesz olyan hiteleket vesz, illetve vetet föl az autópálya-építésre, amelyeket következetesen csak a kormányváltás után, a következő kormány költségvetéseinek a terhére kell majd visszafizetni. Még az M1-esre is egy olyan átütemezést kötöttek, ahol a törlesztés a 2002-es kormányváltás után kezdődik. Ez az egyik, ami ellen kifogásunk van.
A másik, ami ellen kifogásunk van, hogy az állami pénzek elköltését kihelyezik már ma a Magyar Fejlesztési Bankhoz, ahol ezeknek a pénzeknek az elköltéséhez, a kivitelező megválasztásához a parlamentnek és az egyéb ellenőrző fórumoknak nincs köze, mert az MFB-nél erre senki sem tud rátekinteni; míg amikor a közlekedési minisztérium intézte ezeket a dolgokat, akkor a parlament illetékes bizottságai ezt ellenőrizni tudták, ez így volt az Antall-kormány idején, és így volt a szocialista-szabad demokrata kormány idején is. Ez ellen van kifogásunk, Braun képviselő úr.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť