DR. BRAUN MÁRTON

Full text search

DR. BRAUN MÁRTON
DR. BRAUN MÁRTON (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Elnézést, hogy nem tanúsítok önmérsékletet, annak ellenére, hogy ezt egyszer már megtettem. Képviselőtársaim, három éve ülök itt önök között, és még mindig tudok újat tanulni önöktől. Az 1998-99-es költségvetési vitában már szembesültem azzal, amit Kovács Kálmán képviselőtársam mondott, hogy egy centiméter autópályát nem épített a jelenlegi kormány Magyarországon, most pedig azt kell látnom, hogy gyakorlatilag önök sem. Önök is csak az önök előtti kormány által megkötött szerződéseket tűrték el, hagyták, hogy azok a koncessziós szerződések megvalósuljanak, aminek eredményeként - mint tudjuk - Európában egyedülálló módon borzasztó drága autópályák épültek Magyarországon. Ezt a gyakorlatot nem kívántuk fenntartani. Én szekszárdi vagyok és tudom, hogy térségemben is koncesszióba volt kiadva a Duna-híd építése, de nem lett belőle semmi, mert a koncesszor nem talált benne fantáziát. Vannak olyan feladatok, amelyeket állami pénzből, állami beavatkozással kell elvégezni, és nem hiszem, hogy nagyon nagy probléma lenne, hogy a Fidesz-kormány ezt felvállalta.
Azzal kapcsolatban, hogy ezeknél a beruházásoknál az alvállalkozók hogy viselkednek és hogy járnak, én éppen az ellenkezőjét tapasztalom. Óriási várakozás előzi meg térségünkben a beruházás indulását, jelentkeznek az alvállalkozók - helyi kis- és középvállalkozásokról van szó -, akiknek igyekszünk segíteni, és reméljük, hogy kaphatnak munkát a beruházásban, és hogy az infrastrukturális beruházás egyéb gazdasági hatásai és érezhetőek lesznek a környéken.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť