DR. HORVÁTH JÁNOS

Full text search

DR. HORVÁTH JÁNOS
DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tardos Márton képviselő úr megállapítása, hogy a kockázat kockázatos - hát persze! Időnként a kockázat olyan kockázatos, hogy az elriasztja a vállalkozót, és bizonyos gazdasági tevékenységekre, különösen fejlesztési tevékenységekre nem kerül sor. Arról van szó ebben a törvényben, hogy azokra a tevékenységekre is sor kerülhessen, ezért egy intézmény jön létre - a neve Magyar Fejlesztési Bank -, amely esetenként, bizonyos körülmények között megosztja a kockázatot a kockázatos tevékenység nyomán.
Ez nem újdonság, nem ez a törvényalkotó vagy ez az Országgyűlés találta ki, ez egy jól bevált procedúra az Európai Unióban is; Franciaország például egész jól ismert erről évtizedek óta, de másutt is.
A másik emlékeztető, amit a képviselő úr mondott, hogy a pénz elköltése után kér és kaphat a kormány jóváhagyást. Ezt tetszett nekem tulajdonítani, mintha én ezt mondtam volna. Képviselő úr, ezt a mondatot úgy kezdtem, hogy van egy választott kormány, amely úgy kerül hivatalba, hogy menedzselje az ország vagyonát és fejlődését, meg lett választva néhány évvel ezelőtt, és majd megint eljön és megint beszámol arról, hogy mit csinált. Az az én teljes mondatom.
Köszönöm szépen a meghallgatást. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť