DR. HORVÁTH JÁNOS

Full text search

DR. HORVÁTH JÁNOS
DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Minthogy megszólíttattam, Kovács Tibor képviselő úr volt szíves hozzám intézni kérdéseket, és időnként mintegy tanúként megidézni egy olyan munka kapcsán, amiben részesek voltunk, nevezetesen a Nemzeti Bank CW-leányvállalatának a dolgai kapcsán.
Képviselő úr, mivel megkérdezett, nagyon röviden azt válaszolom, igen, az mind borzasztó dolog volt, nagyon siralmas dolog volt, azonban tanultunk; egy emberi folyamat, hogy tanultunk. Különösen olyanok voltunk együtt, szaktudással, akik sok időt töltöttünk el vele, és tanultunk. Miért mondom ezt? Azért, mert az emberek általában nem szoktak ugyanabba a verembe kétszer beleesni. (Dr. Takács Imre: Kivéve a Fideszt!) Tehát a Nemzeti Bank CW-leányvállalatának a hibái már csak azért sem ismétlődnek meg ebben az esetben, a Magyar Fejlesztési Bank esetében, mert itt többféle ellenőrző szerv van; nemcsak a tulajdonos, aki a közgyűlésen megjelenik, és a közgyűlésen alkalmasint ellenőriz, de ott van a hitelintézeti ellenőrzés, a versenyhivatali ellenőrzés, és még sorolhatnék jó néhányat, ami bele van építve a mi társadalmunkba, a mi kormányzati, gazdasági szisztémánkba, és az működik. Ez a törvény nem iktatja ki azokat, tehát az összehasonlítás a CW Bankkal nem is összehasonlítás, inkább, ahogy kezdtem, tanultunk abból, és olyan hibákat nem követünk el, az nem fog megtörténni még egyszer. (Dr. Takács Imre: Írásba adod?) Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť