DR. TAKÁCS IMRE

Full text search

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Államtitkár Úr! Képviselőtársaim! Nagyon fontosnak tartom az egész Fejlesztési Bank-témában azt - ezt tanítjuk (Rozgonyi Ernő: Ez a baj!), és így is van az életben -, hogy a bank egy veszélyes üzem. A bank egy jelentős kockázatokkal tevékenykedő intézmény, és közismert az irodalomból, hogy nyolcféle kockázattal kell szembenéznie egy valódi banknak. Ha megnézem ezt a fejlesztési banki törvényjavaslatot, itt a kockázat - eléggé finoman kifejezve magam - le van minimalizálva, és így megkérdőjelezhető, hogy ez milyen bank.
A pénzügyi világban köztudott, ha az egyik kockázatot csökkentem, mondjuk, a kamatkockázatot, a hitelkockázat feltétlenül nő, és a banki szakembereknek, ha hatékonyan akarják működtetni a bankot, akkor azt az optimumot kell megkeresniük a nyolcféle kockázat összefüggésében, amely hatékonyabbá teszi a pénzkihelyezést. Ez hiányzik ebből a törvényjavaslatból!
A törvényjavaslat egy helyen azt mondja, hogy a javaslat a forrásszerzés során rugalmasabbá teszi a kockázatvállalás mértékét. Rugalmasabbá tenni a kockázatvállalás mértékét, ez azt jelenti, hogy szinte alig van kockázat, mert ez a bank gyakorlatilag - nagyon finoman kifejezve magam, hogy a falusi emberek is megértsék, akik ugyan nem foglalkoznak banki tevékenységgel - a kormány pénztárcája. És ha a kormány pénztárcája, akkor tulajdonképpen miért bank?
A későbbiek során majd jelentős mértékben kifejtem a kockázati tényezőkkel kapcsolatos dolgokat, most lejárt a két perc, úgyhogy ezekről később szólok.
Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť