FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Meglepődtem Kovács Tibor gondolatán az elmondottak alapján, és egyszerűen az a kérdésem, hogy mire kíváncsi, amikor ő olyan belső adatokat hoz nyilvánosságra, amelyek azt mutatják, hogy ő teljesen informált a rendszerről, amelyben - ezek szerint - alvállalkozók finanszírozzák meg előre a rendszert; bár ha előre megfinanszírozzák, akkor ezek szerint az MFB összes pénzállománya jó helyen van, lehet, hogy nála van, tehát nincs is mit vizsgálni különösebben, ha jól értem a logikáját. (Keller László közbeszól.) De amiben azt feltételezi, hogy nem ismer róla semmit, ezek után olyan részadatokat hoz nyilvánosságra, amelyek azt erősítik meg, hogy nagyon pontosan ismeri a dolgokat, tehát számára is nyilvános és világos, hogy hogy megy a finanszírozás, ez esetben a közpénz felhasználása egyetlenegy nemes cél érdekében: történetesen hogy az M3-as végre megépüljön, folytatódjon, és elérjen azokra a helyekre is, amelyek a legsúlyosabban sújtottak a területfejlesztés kapcsán, Szabolcsról és Borsod-Abaúj megyéről van szó.
Ami Bauer képviselőtársam hozzászólását illeti: nagyon nagy csúsztatás, hiszen Schamschula György - természetesen felvállalva, hogy MDF-es miniszter volt - azt az elvet találta ki mindösszesen, hogy mivel a magyar gazdaság mínusz 4-5 százalékos GDP-vel volt megáldva évente, tehát egy hanyatló gazdaság volt, így nem volt lehetséges más konstrukció, mint a koncesszió elmélete. De önök '94-től nem vizsgálták felül ezt az elméletet, hanem megkötötték a részletes szerződéseket és minden egyebet, ami már a finanszírozásra, az üzemeltetésre és a nyereségességre vonatkozott, ezeket már a szocialista-szabad demokrata kormány kötötte meg. Szó sem volt már, hol volt akkor már Schamschula György, akinek egyetlenegy elméleti része volt a dologban, hogy úgy néz ki, koncesszióba kell adni, mert nem tudunk másképp autópályát építeni.
Nehogy azt állítsa most itt, képviselőtársam, hogy már '93-ban megkötötték azt a szerződést, amelynek a következménye lett a 3,6 milliárd forintos kölcsönadás, és ha így volt, akkor miért nem vizsgálták felül?! Mi a Postabanknál azonnal megtettük az ellenintézkedést azzal szemben, amiről azt gondoltuk, hogy önök tévesen hoztak meg. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Önöknek ugyanez lett volna a feladatuk az autópálya-építés kapcsán.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť