KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Úgy látszik, Horváth János képviselőtársunk megszólalása élénk reakciót vált ki bennünk. Képviselő úr, nem kell azon csodálkozni, hogy nincs bizalom a koalícióval szemben; nem önnel szemben, mert ön egész más megítélés alá esik az én szememben, de összességében azért azokkal, akiket képvisel, vagy akiknek a képviseletében most megszólal, azért egészen másképp néz ki a helyzet.
Itt a hozzászólásokban azért megemlítettünk néhány dolgot: a Magyar Fejlesztési Bank kezességvállalását, a cégfelvásárlást és az autópálya-építésnél az úgynevezett titkolózásos hadműveletet. Azt gondolom, ha ön is számba veszi mindezeket, akkor talán eljut arra a következtetésre, még akár tudományos alapon is, hogy bizony itt alapos okunk van a bizalomvesztésre. Csak a kezességvállalással - ami a legutóbbi napok történése - kapcsolatban hadd mondjam el, hogy az államháztartási törvény világosan megmondja azt, hogy a költségvetési törvényben rögzíteni kell azokat a célokat, amelyekre a kezességvállalást elvégezheti az állam. Ez kimaradt a költségvetési törvényből, a kormány a saját szakállára tette meg ezt. A cégfelvásárlásról Bauer képviselő úr beszélt, de én magam is szóltam. Ő a leendő törvénnyel vetette össze a mostani sajtóhíreket, én meg azt mondom, hogy az a kormányhatározat, amelyre egyébként a törvényjavaslat alapul, és amelyre hivatkozik is a törvényjavaslat, rögzíti, hogy jelen pillanatban - most még nem él a törvény - melyek a Magyar Fejlesztési Bank legfontosabb feladatai, és a feladatok között nem szerepel az, hogy ilyen cégfelvásárlásban közreműködhet.
Azt gondolom, már a mostani, a jelenlegi gyakorlat is elfogadhatatlan, és ha ezt törvénnyel szentesítjük, akkor még inkább felhatalmazva érzi majd a bank magát arra, hogy elkövessen olyan dolgokat (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), amelyeket kifogásolni lehet. Elnézést, elnök asszony.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť