KERTÉSZ ISTVÁN

Full text search

KERTÉSZ ISTVÁN
KERTÉSZ ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Horváth professzor úrhoz volna néhány gondolatom.
Tekintsünk el attól, hogy most a Magyar Fejlesztési Bankról van szó! Vezetéselméleti értelemben, költségtakarékossági, gazdálkodási, szabályozási értelemben vajon milyen az a vállalkozás, ahol a tulajdonosi jogokat gyakorló maga tűzi ki, határozza meg a feltételrendszert, nevezi ki az ügyvezető igazgatót, nevezi ki az igazgatóságot, nevezi ki a felügyelőbizottságot, és utána ő maga értékeli az illető szervezet tevékenységét?
Tisztelt Professzor Úr! Ha ez egy vállalkozó szellemű vállalkozásnál történne meg, egyetlenegy mentség lenne csak: az, hogy az a 100 százalékos tulajdonos azt kezd a vállalkozásával, amit akar - csakhogy most a 100 százalékos tulajdon állami tulajdon, amelyről a tulajdonosi jogokat gyakorló jogosult egy személyben dönteni. A kormány jogosult a feltételrendszert értelmezni, a bankok esetében használatos fogalmaktól eltérően értékelni, az állam ugyanakkor a költségvetésén keresztül garantálja az elvesztett tőke pótlását - garanciát ad rá.
Tisztelt Professzor Úr! Ha az állami tulajdonos kezében összpontosul minden, ha az ügyvezetés kezében összpontosul minden, úgy, hogy ráadásul a banki technikák miatt ez nem is nyilvános, az vajon az ön lelkiismeretével, szakmai hozzáállásával hogyan és milyennek értékelhető?
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť