KOVÁCS TIBOR

Full text search

KOVÁCS TIBOR
KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Immár több mint másfél órája folyik a vita erről a törvényjavaslatról. Hallhattuk a Pénzügyminisztérium véleményét a benyújtott, az általa benyújtott törvényjavaslatról, hallhattuk ugyanezt a véleményt a Fidesz vezérszónokának az előadásában, és a bizottsági előadók, illetve az ellenzéki képviselők problémák sokaságát vetették fel, amire egyetlenegy hang válasz nem érkezik a kormánypárti oldalról.
Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Ez az én véleményem szerint a parlament mérhetetlen lenézése. Az önök nem megszólalása azt üzeni a parlament másik oldalának, de a társadalomnak is, hogy teljesen mindegy, hogy erről az oldalról milyen vélemények fogalmazódnak meg - mondhatnak akármit, mi úgyis meg fogjuk szavazni ezt a javaslatot, azokkal a törvénytelenségekkel együtt, amelyeket itt képviselőtársaim sorra felsoroltak.
Én szeretnék még néhány apróságot felvetni, mert úgy gondoljuk, hogy annak ellenére, ahogyan ön, önök reagálnak vagy nem reagálnak a mi felvetéseinkre, nekünk el kell mondanunk minden egyes gondot, fel kell hívjuk ezekre a figyelmet. (Dr. Fazekas Sándor: Meglesz rá a reakció! - Tállai András: Nyugi!) Ilyennek tekintem én azt, hogy a Fejlesztési Bank egyáltalán alkalmas-e arra a feladatra, amelyre szánják, hogy például a fejlesztési források kihelyezésében, illetve azok felhasználásának ellenőrzésében hatékonyan közreműködjön. Akik már dolgoztak a területfejlesztésben, tudják, hogy ez milyen problémát jelent, tudják, hogy erre a Fejlesztési Bank nincs felkészülve, és hogy rövid idő alatt erre nem is tud felkészülni.
Most lejárt a kétperces időkeret, de a következő kétpercesben folytatni fogjuk a problémák sorolását. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť