GYÁRFÁS ILDIKÓ

Full text search

GYÁRFÁS ILDIKÓ
GYÁRFÁS ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Úr! Az általam idézett két bánya bezárásáról a döntés 1999. július 7-én született meg, és nem az azt megelőző időszakban, amire az államtitkár úr hivatkozott. Elmondta, hogy a regisztrált munkanélküliek száma csökken, de azt nem tette hozzá, hogy a regisztráció feltételei viszont nehezedtek.
A munkaképes korúak foglalkoztatásának arányát lenne helyesebb vizsgálni, amit mondtam, hogy 47,5 százalék. Tehát több mint a fele nem talál munkát azoknak, akik dolgozni szeretnének.
Elhoztam a munkaügyi központ múlt héten kiadott kiadványát (Mutatja.), amely a regisztrált munkanélküliséget mutatja ebben a megyében. Ahol a sötét foltot látják, tisztelt képviselőtársaim, ott 30 százalék fölötti a regisztrált munkanélküliek aránya, a szürke foltnál 20 és 30 százalék közötti, és csak a fehér folt mutatja a 16 százalék alatti arányokat. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.)
Ez a tevékenység, amit önök az elmúlt négy évben a munkanélküliség mérsékléséért tettek, kevésnek bizonyult. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť