NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT külügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A mindenáron való megfelelni akarás nem jellemezte az elmúlt években a magyar kormányzat magatartását az Európai Unió irányában. (Kiss Andor: Nono! Az elmúlt egy hétben maximum!) 1998 novemberében kezdtük el a tárgyalásokat, és gyakorlatilag a három és fél év során az átmeneti szabályozásokról folytatott tárgyalások úgy zárultak le, ott tartunk, hogy egyértelműen kijelenthetjük, hogy a Magyarország által kialakított nemzeti álláspontok teljességgel megfelelnek a magyar érdekeknek. Valóban most érkeztünk el a legkritikusabb időszakhoz, és én megértem a képviselő úr indulatát, hogy megalázónak tartja az Unió álláspontját.
(16.50)
Engedje meg ugyanakkor, hogy néhány ponton tisztázzam, mi is a helyzet. A mezőgazdasági és a regionális strukturális politikának a pénzügyi kérdéseiről kezdődik most a vita. Tehát nem tárgyalást mondtam, mert a vita kezdődik egyelőre; a tárgyalás később fog megindulni, hiszen az Európai Bizottság egy induló álláspontot alakított ki, és ezt követően folytatódik majd ez a folyamat a tagállamok közös álláspontjának a kialakításával. A tagállamok közös álláspontjának a kialakítására pedig előreláthatólag a nyár elején fog sor kerülni, és ezt követően indulnak el a tárgyalások.
Mi azonban már most szeretnénk befolyásolni az Unió tagállamainak közös álláspontját, egyenlő versenyfeltételeket szeretnénk a mezőgazdaság, illetőleg a strukturális politika területén. Nem elfogadható a Bizottság álláspontja a számunkra (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), ezért csak azt tudom önnek mondani, hogy (Az elnök ismét csenget.) nagyon távol áll a mostani álláspont a magyar állásponttól.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť