SZIJJÁRTÓ PÉTER

Full text search

SZIJJÁRTÓ PÉTER
SZIJJÁRTÓ PÉTER korjegyző: Tisztelt Országgyűlés! A képviselőcsoportok frakciói az alakuló ülést előkészítő megállapodásukban rögzítették az Országgyűlés tisztségviselőire történő jelölés elveit. E szerint az Országgyűlés elnökének személyére a legtöbb mandátummal rendelkező frakció, a Magyar Szocialista Párt tesz javaslatot. Az Országgyűlés két alelnökét a Fidesz-Magyar Polgári Párt, további egy-egy alelnök személyét pedig a Magyar Szocialista Párt, a Magyar Demokrata Fórum és a Szabad Demokraták Szövetségének frakciója jelöli.
A megállapodás szerint a tíz jegyzői helyből három-három jegyző személyére a Magyar Szocialista Párt és a Fidesz-Magyar Polgári Párt, további két-két jegyző személyére pedig a Magyar Demokrata Fórum és a Szabad Demokraták Szövetségének frakciója tesz javaslatot.
Ennek megfelelően a korelnöki javaslat, amelyet H/9. számon kaptak kézhez a képviselők, a következő:
Az Országgyűlés elnökének Szili Katalint, a Magyar Szocialista Párt, az Országgyűlés alelnökeinek Mandur Lászlót, a Magyar Szocialista Párt, Szájer Józsefet, a Fidesz-Magyar Polgári Párt, Harrach Pétert, a Fidesz-Magyar Polgári Párt, Dávid Ibolyát, a Magyar Demokrata Fórum és Wekler Ferencet, a Szabad Demokraták Szövetségének képviselőjét válassza meg az Országgyűlés.
Bejelentem, hogy Dávid Ibolya és Harrach Péter megbízatása - megválasztásuk esetén - a kormány megbízatásának megszűnését követő nappal kezdődik, figyelemmel az alkotmány 33/B. §-ának a) pontjára.
(16.10)
Az Országgyűlés jegyzőinek Juhászné Lévai Katalint, a Magyar Szocialista Párt; Nagy Nórát, a Magyar Szocialista Párt; Füle Istvánt, a Magyar Szocialista Párt; Vidoven Árpádot, a Fidesz-Magyar Polgári Párt; Lázár Jánost, a Fidesz-Magyar Polgári Párt; Vincze Lászlót, a Fidesz-Magyar Polgári Párt; Herényi Károlyt, a Magyar Demokrata Fórum; Németh Zsoltot, a Magyar Demokrata Fórum; Világosi Gábort, a Szabad Demokraták Szövetsége, valamint Béki Gabriellát, a Szabad Demokraták Szövetsége képviselőjét válassza meg az Országgyűlés!

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť