DR. MAGDA SÁNDOR

Full text search

DR. MAGDA SÁNDOR
DR. MAGDA SÁNDOR (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Én úgy gondolom, a Nemzeti Földalapról nem politikai alapon kell vitatkozni, hanem az abból élő emberek érdekeit figyelembe véve, közgazdasági alapokra kell helyezni minden érvanyagunkat.
Amikor a Nemzeti Földalapot nézzük, akkor, úgy érzem, a beruházásokat segítő föld biztosítása a nemzet érdekeit szolgálja. A beruházásoknál első helyen van az ültetvény és az állattenyésztés, ezek versenyezhetnek. Ha ez a két terület nem kapja meg a biztonságot arra, hogy amíg a beruházása meg nem térül, addig ő nyugodt lehet, akkor az a politika valahol hibát követ el. Tessék megnézni, és én nem is akarom minősíteni, Amerikában az óriásfarmok mögött is egy állattenyésztő telep a kukoricaövezet közepébe települ le. Európában ugyanerre törekednek. Én úgy érzem, hogy nem szabad olyan irányba elvinni ezt a kérdést, ami ilyen hisztériát kelt.
Kérem, az állattenyésztő telepek fontosságára megint nem én térek rá. Gyakorlatilag szeretném akár Reichenbachot idézni, vagy bármelyik üzemtulajdonost, aki azt mondja, hogy a magyar mezőgazdaság nehézipara és igazi működtetője az állattenyésztés, ezen belül is annak a nemzetnek, ahol a szarvasmarhatartást magas szinten tudják művelni, a mezőgazdasága mindig élen járhat. Kérem, amennyiben nem érjük el azt, hogy egy-egy nagyobb telep mögött számosállat/hektár területet biztosítsunk, nem lehet a jövőt kellőképpen tervezni. És ezért tettük mi ezt a javaslatot arra, hogy szükségesnek tartjuk a sajátunkat fenntartani.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť