DR. OROSZ SÁNDOR

Full text search

DR. OROSZ SÁNDOR
DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. A vita e szakaszában azért terveztem, hogy hozzászólok, hogy részben megtegyem kritikai megjegyzéseimet Pap János úr 2. és 3. pontban leírt javaslatai vonatkozásában. Azt hiszem, hogy ez nagyrészt a megelőző vitában sikerült. A másik ok, ami miatt szót kértem, hogy a 4. sorszámú indítványt én nyújtottam be.
Ahogy ezt a bizottsági ülésen is elmondtam, ez alapvetően egy jogtechnikai jellegű javaslat, célja annak a duplikációnak a megszüntetése, amely a fölvezető szöveg - nevezetesen a Nemzeti Földalapba tartozó állami termőföldvagyon rendeltetéséről van szó - és aközött feszül, hogy az o) pont megint csak megemlíti, hogy az állami tulajdonban lévő. Értelemszerűen a fölvezető szöveg vonatkozik a későbbi tartalomra is, ezért javaslom, hogy ebből az o) pontból az "állami tulajdonban lévő" szövegrészt vegye ki a tisztelt Országgyűlés.
Örömömre szolgál, hogy ez a jogtechnikai indítvány elnyerte valamennyi bizottság támogatását. Azt gondolom azonban, hogy ennek kapcsán arról is szót kell ejteni, hogy természetesen nem pusztán és nem egyedül a Nemzeti Földalap a felelős azért, hogy az erdővagyonnal - függetlenül attól, hogy az állami tulajdonban van vagy magántulajdonban - hogyan gazdálkodnak.
Meggyőződésem, hogy az ország jövője szempontjából az erdősültség meghatározó jelentőségű fejlemény lesz, és ebben bizony csak akkor lesz sikeres mind a magánerdő, mind a társas erdő, mind az állami erdő, hogyha a gazdálkodásában a fenntarthatóság, a tartalmasság szempontjait érvényesíti. Ennek megfelelően, tehát ennek a módosító indítványnak a kapcsán nem árt tudatosítani, hogy ugyan most a Nemzeti Földalappal kapcsolatos rendelkezésekről van szó, mégis valamennyi erdőgazdálkodó számára a környezet és a természet maximális tiszteletben tartását jelentő erdőgazdálkodásra buzdítsuk az illetékeseket.
Tisztelt Képviselőtársaim! Bízom benne, hogy legalább ez a pont nem vált ki újabb vitát, és a magyar erdők és azok növelése érdekében a Ház egységesen fog szavazni ezekben a kérdésekben.
Köszönöm figyelmüket és türelmüket. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť