GŐGÖS ZOLTÁN

Full text search

GŐGÖS ZOLTÁN
GŐGÖS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tóth István felszólalására szeretnék reagálni. Ő ugyan most nincs bent, de nagyon szívesen megmutatnék neki néhány állattenyésztési telepet, mert úgy gondolom, közelről ilyet ő még nem látott.
Azt is furcsállom, hogy a másik oldalról pont ő mondja ezt, aki a tizenkét tartós állami tulajdonban lévő gazdaság földterületeit ötven évre adta tartós bérletbe. Tudni kell, hogy ezek a gazdaságok Magyarország legnagyobb állattartói, tehát nagyon jól gondolkodtak akkor, amikor ezt csinálták, hiszen stabil termelési viszonyt alakítottak ki körülöttük. Hozzáteszem, ezeknél a cégeknél még a privatizáció előtt a környezetvédelmi beruházásokat is elvégezték állami pénzből, ez több milliárd forint volt, ami szintén nagyon helyes, csak mi úgy gondoljuk, hogy nem egy szűk klientúrának kell ezt a lehetőséget megadni, hanem valamennyi olyan állattenyésztési telepnek - s itt nemcsak a szarvasmarhatelepekről van szó -, amelyek szeretnének európai és EU-konform módon dolgozni, mert ehhez viszont elengedhetetlen az, hogy a trágyát valahova el tudják helyezni, elengedhetetlen az, hogy a takarmányt ne száz vagy kétszáz kilométerről kelljen szállítani. Mi tehát azt szeretnénk, hogy egy szűk réteg helyett tartós viszonyokat alakítsunk ki az egész ágazatban.
Ezért ez a módosítás nem szolgálná Magyarország ilyenfajta és főleg európai csatlakozás előtti érdekeit.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť