GŐGÖS ZOLTÁN

Full text search

GŐGÖS ZOLTÁN
GŐGÖS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Kékkői Képviselőtársam! Azt szeretném megkérdezni, ha már szakmai dologról beszélünk, hogy tudja-e, mondjuk, hogy egy nagyobb sertéstelepnek mekkora területigénye van ahhoz, hogy a keletkezett trágyát normálisan, környezetkímélő módon tudja elhelyezni. (Kékkői Zoltán: Olvassa el a módosítást!) Ezt azért kérdezem, mert amit elmondott, úgy gondolom, abból nem ez következik.
Ugyanis tisztában kell lenni azzal, hogy egy sertéstelepnek legalább olyan fontos, nyilván nem a tömegtakarmány szempontjából, mert a darált és az egyéb anyagot oda lehet szállítani, de a trágyát el kell valahová helyezni. Ha bezárunk egy sertéstelepet, mert nem tudott a területe körül megfelelő forgóban, mondjuk, korrekt öntözési rendszert kialakítani, ahol a hígtrágyát el tudja helyezni, akkor nagyon-nagyon nagy problémát okozunk, nem is beszélve a környezetterhelésről.
A másik az, hogy ha ezeket a telepeket európai módon kívánjuk megoldani, akkor a jövőben szalmás rendszerrel kell átalakítani. Azt is tudni kell, hogy a szalmát pedig már nem illene több száz kilométerről szállítani. Ezeket a dolgokat is végig kell gondolni, amikor arról beszél, hogy egy szarvasmarhalobbi alapján tettünk be ilyen passzust ebbe a törvénytervezetbe.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť