NÓGRÁDI ZOLTÁN

Full text search

NÓGRÁDI ZOLTÁN
NÓGRÁDI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Pap János képviselő úr módosításához szeretnék csatlakozni, az állattenyésztő telepek működéséhez biztosított, jogszabály által bevezetett normatívához csak egy nagyon rövid figyelemfelhívás. Az állattenyésztő telepek tulajdonviszonyai rendkívül kaotikus képet mutatnak. Sokkal kaotikusabbat, mint bármely más ingatlanviszony-rendszer, amely Magyarországon kialakult, főleg a nagyüzemek jelenlegi sorsát, illetve privatizációs viszonyait tekintve, sőt, nagyon sok esetben és nagyon sok helyzetben ezek az állattenyésztő telepek külföldi tulajdonban vannak, illetve külföldi működtetés alatt állnak.
Úgy gondolom, hogy ilyen rendkívül kaotikus tulajdonviszony-rendszer, ingatlan szempontból kaotikus tulajdonviszony-rendszer mellett, nagyon kaotikus privatizációs háttér mellett, nagyon kérdéses és kétséges funkcionális előélet mellett egy ilyenfajta automatizmust bevezetni a törvénybe, amely kvázi előjogot biztosít ezen a sokszor ingatlanspekulációs céllal megszerzett állattenyésztő telepek körül kialakult földtulajdonviszonyban, ez nagyon veszélyes dolog lehet.
(10.00)
Úgy gondolom, hogy célszerű a módosító javaslatot támogatni, és ennek a rendszernek az automatizmusát valamilyen módon kiiktatni, figyelembe venni azokat a helyi sajátos ingatlanviszonyokban kialakult mikroklimatikus rendszereket, és rábízni arra a bizottságra és döntéshozó testületre ezek eldöntését, nem pedig törvény általi automatizmussal szinte kizárólagosan és egyedüliként ezt a fajta megoldást erőltetni.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť