ELNÖK (Harrach Péter)

Full text search

ELNÖK (Harrach Péter)
ELNÖK (Harrach Péter): Elsőként a név szerinti szavazás eredményéről: a miniszterelnök titkosszolgálatokkal összefüggő tevékenységének és múltjának tényeit és következményeit vizsgáló bizottság felállításáról szóló H/408. számú országgyűlési határozati javaslat második kiegészítő ajánlása 3. pontjáról az Országgyűlés név szerinti szavazással a következők szerint döntött: 190 igen szavazattal, 163 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a miniszterelnök titkosszolgálatokkal összefüggő tevékenységének és múltjának tényeit és következményeit vizsgáló bizottság felállításáról szóló országgyűlési határozati javaslat záróvitája és a zárószavazás. Az előterjesztést H/408. számon, az alkotmányügyi bizottságnak a záróvitához benyújtott ajánlását pedig H/408/15. számon kapák kézhez.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy az ajánlásban két ajánláspont szerepel. Ezek közül az 1. pontról az alkotmányügyi bizottság úgy foglalt állást, hogy az nem házszabályszerű, tehát erre vonatkozóan nem nyílik meg a záróvita. Az ajánlás 2. pontja képezi tehát kizárólagosan a záróvita alapját. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a záróvitában csak a benyújtott módosító javaslathoz lehet hozzászólni ötperces időkeretben. Megnyitom a záróvitát, kérdezem, kíván-e valaki szólni.
Eörsi Mátyás, az SZDSZ képviselője, jelentkezett először. Megadom a szót a képviselő úrnak.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť