DR. KISS ELEMÉR

Full text search

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az ön kulcsszavai: meglepő, felháborító és szakmailag megalapozatlanok voltak - ezeket a minősítéseket a tények ismeretében én is használhatom.
A tények a következők: a 2002-es költségvetés turisztikai célokra 28 milliárd forintot határozott meg. Ebből a Fidesz-kisgazda-kormány 36,1 milliárd forintra vállalt kötelezettséget, illetőleg költött el. Ezen túlmenően - látható a két összeg közti óriási különbség -, ugyancsak az önök kormánya a 28 milliárd forint terhére 3 milliárd forintot ebből a célelőirányzatból átcsoportosított, az akkor illetékes miniszter döntése alapján, egy másik célcsoportra; ebből következően ezt a 28 milliárd forintot további 3 milliárd forinttal csonkították meg. Ez valóban meglepő, felháborító és szakmailag, sőt jogszabályilag is megalapozatlan döntés volt. (Dr. Bóka István: Jön a nyári szünet!)
A kormány - és ez a válaszom önnek - a következő ülésein határozza meg, hogy milyen eszközöket lehet módosítani a legjobb pályázatok finanszírozására, illetőleg támogatására. A Balaton Fejlesztési Tanács tagsági viszonyát tekintve pedig a közeli napokban az új képviselő kinevezése meg fog történni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban. - Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Szégyellje magát!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť