IMRE ZSOLT

Full text search

IMRE ZSOLT
IMRE ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! A múlt évben, 2001. június 15-16-án a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Pest megyei szervezetének gondozásában hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg az első Dunakanyar Konferenciát. A konferencia előkészítő bizottságát az vezérelte, hogy gazdag hagyományai, kivételes adottságai miatt térségünket valóban rangjának megfelelő szerephez kell juttatnunk.
Ezt a munkát szándékoztunk elindítani az "Összefogás a Dunakanyarért" mottójú konferenciánkkal. Ezzel egyrészt az országos területfejlesztési koncepció által kiemelt üdülőterületként nevesített térségünk 66 települését összefogó, a közös gondolkodást és cselekvést deklaráló Dunakanyar Charta elfogadása, másrészt a térség sokszínű turisztikai adottságainak és kínálatának bemutatása, illetve a fejlesztés lehetőségeinek felvázolása volt a célunk. Azt hiszem, túlzás nélkül állíthatom, hogy a rendezvény nagy sikert aratva kivívta a szakma elismerését. A 66 településhez csatlakozását bejelentő további hattal együtt 72 polgármester írta alá az összefogás céljait megfogalmazó Dunakanyar Chartát, illetve ennek letéteményeseként a térségfejlesztési tanács megalakításának szükségességét.
Elismert szaktekintélyek által vezetett szakmai szekcióban vázoltuk fel a kiemelt üdülőkörzet turisztikai fejlesztésének vízióját, valamint a lehetőségek kiaknázását elősegítő sürgős és távlati teendőket. Az Európai Unió magyarországi nagykövetétől személyes bátorítást kaptunk az Európai Unió regionális fejlesztési koncepciójához igazodó tervünkhöz. A Miniszterelnöki Hivatal a később felállítandó térségfejlesztési tanács működéséhez 2003 januárjától anyagi támogatását is ígért.
A konferencia az első olyan fórum volt, ahol a kiemelt üdülőkörzet településeinek önkormányzati vezetői ebben a körben elindíthatták a közös gondolkodást. Mindezen koncepció jegyében készült el a térségfejlesztési tanács megalakításáról szóló határozati javaslat, melyet a Pest megyei területfejlesztési tanácshoz nyújtottunk be elfogadásra.
2002. szeptember 13-án, stílszerűen egy dunai hajón megrendezésre kerülő második Dunakanyar Konferencia keretében szeretnénk ünnepélyesen kihirdetni a Dunakanyar Térségfejlesztési Tanács megalakulását. Itt szeretnénk ismertetni továbbá azokat a nagyszabású projekteket is, amelyek az összefogás első gyakorlati lépéseit jelentik, a közös turisztikai és marketingstratégiát, a Dunakanyar-portál és -CD elkészítését is.
A Dunakanyar Konferencia előkészítő bizottsága nevében szeretném tisztelettel megkérdezni a miniszter urat, hogy célkitűzéseink megvalósítása érdekében továbbra is számíthatunk-e a tárca, ezen belül is személy szerint a miniszter úr támogatására.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť