TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! Szeretném a figyelmébe ajánlani, hogy az előző kormány idején kettő és fél évig nem emelkedtek a jövedéki adótételek. (Közbeszólások a kormánypártok soraiból: Jaj, jaj!) Majd ha az ön pénzügyminisztersége alatt ez megtörténik, akkor a válaszát el tudnám fogadni. De hangsúlyozom, az ön pénzügyminiszterségének már a 30. napján belépett a jövedéki adótétel-emelés.
Nem tudom elfogadni azt a választ, hogy egy 20 milliárdos többletterhet miért kell a társadalomra ráterhelni, hiszen a költségvetési törvényjavaslatban 320 milliárd forint többletbevételről fog dönteni az Országgyűlés. Ha ön korrektül jár el, akkor a törvényjavaslatot úgy nyújtja be, hogy csak 300 milliárd a többletbevétel, és így már lehet kompenzálni.
Kérdezem én a nyelvújító miniszterelnök szavára visszatérve: miért drágítás és miért nem olcsítás történik az országban? Az üzemanyagot 11 százalékkal, a gyógyszert 12 százalékkal, a dohánytermékeket 12,5 százalékkal, a forintot az euróhoz viszonyítva 10 forinttal, a kamatot egyelőre csak néhány százalékkal emelték, az infláció csökkenése megállt, és minden bizonnyal növekedni fog.
Miniszter Úr! Ha ezekre a kérdésekre válaszolt volna, a válaszát is el tudtam volna fogadni. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť