DR. SZENTGYÖRGYVÖLGYI PÉTER

Full text search

DR. SZENTGYÖRGYVÖLGYI PÉTER
DR. SZENTGYÖRGYVÖLGYI PÉTER (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Én azt hiszem, teljesen értelmetlen és felesleges itt Országimázs Központról meg régmúlt dolgokról beszélni. (Derültség az MSZP padsoraiban. - Dr. Avarkeszi Dezső: Hál' istennek, régmúlt!).
Most a T/186. számú előterjesztésről beszélünk, az ítélőtáblákról, és nézzük meg ezt az ügyfél szempontjából! Ugyanis ez arról szól, hogy három ítélőtábla lesz. Ha az ügyfél oldaláról nézzük meg ezt a kérdést, akkor, mondjuk, egy szombathelyi vagy egy Vas megyei ügyfél hogyan fog eljutni Pécsre? Biztos vagyok benne - tessék megnézni a menetrendben -, hogyha vonattal akar menni, egy nap alatt nem tudja megjárni, nem tud reggel odamenni, feltéve, hogy, mondjuk, kilenckor kezdődik a tárgyalása, és nem tud még aznap visszamenni a lakóhelyére. De ugyanez a helyzet, ha megnézzük, mondjuk, Gergelyiugornyát vagy Vásárosnaményt, hogy fog eljutni Szegedre; csak Cegléden keresztül tud, átszállással, jó esetben egyszer van egy közvetlen vonata naponta, tehát ez egyszerűen lehetetlen, képtelenség; erre mondtam, hogy nem kellőképpen előkészített.
De nézzük meg a másik oldalról, a másik személyi oldalról, a bírák oldaláról! Vannak táblabírák Szegeden és Pécsett? Nincsenek! Lehet, hogy vannak kinevezett vezetők, ezt nem vonom kétségbe, lehetséges, hogy vannak szép és jó épületek, ez dicséretes, de táblabírák nincsenek. Hogy fogják megoldani? Úgy fogják megoldani, hogy a Legfelsőbb Bíróság bírái közül néhányat ideiglenesen majd oda fognak vezényelni, tehát kiküldetéssel, megbontva a családi életüket és a többi és a többi, fenn fog maradni természetesen, mert azért mégse lehet őket kellemetlen helyzetbe hozni, a legfelsőbb bírósági státusuk... - de munkát ténylegesen ott fognak végezni.
Tehát erre egy hosszabb előkészületi idő kellene, nem az ítélőtáblák ellen beszélek, adja isten, hogy minél előbb legyenek, de nem lehetnek minél előbb, csak egy bizonyos kifutási idő után - ezt kell megteremteni, és ez az előterjesztés ezt nem teremti meg.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť