DR. HORVÁTH BALÁZS

Full text search

DR. HORVÁTH BALÁZS
DR. HORVÁTH BALÁZS (MDF): Elnök Asszony! Miniszterelnök Úr! Tisztelt Ház! Az utóbbi hetekben tanúi lehettünk annak, hogy a közigazgatásban az állami és az állam döntő befolyása alatt álló cégeknél milyen kiterjedt és nehezen indokolható személycserék végrehajtása zajlik. Kifogásainknak az Országgyűlésben is hangot adtunk, midőn kérdést intéztem Kiss Elemér miniszter úrhoz, aki közölte, hogy a közigazgatási munka becsületének helyreállítása érdekében történik mindez, bár megjegyezte, hogy a közigazgatásban a szakszerűség követelménye a mérce. Ez egy tökéletes álláspont.
Mint ismeretes, Schmitt Pál úr bejelentette, hogy az önkormányzati választásokon indulni kíván Budapest főpolgármesteri címéért. Hangsúlyozta, hogy független jelölt lesz, megjegyezve, köszönettel veszi a pártok és egyéb civil szervezetek támogatását. A frakcióvezető asszony ezzel kapcsolatban a deflorálását emlegette.
Az MSZMP eldöntötte, hogy önálló jelöltet indít, állít Gy. Németh Erzsébet képviselő asszony személyében. (Dr. Géczi József Alajos: Az MSZMP '89 óta megszűnt!) Bocsánat, MSZP! Bocsánat!
Az MSZP bejelentése előtt egy nappal Kovács László külügyminiszter úr 2002. június 30-ai hatállyal felmentette Schmitt Pál nagykövet urat ebbéli beosztásából, és hazarendelte. Itt szeretném felhívni, tisztelt miniszterelnök úr, a figyelmét arra, hogy a külügyminiszter úr törvénysértő módon járt el, ugyanis döntése a 31/2002. (III.1.) számú kormányrendelet 26. § (1) bekezdésébe ütközik, mivel a kihelyezés megszüntetéséről szóló döntést két hónappal meg kell hogy előzze egy írásbeli közlés.
De ami ennél súlyosabb, tisztelt miniszterelnök úr, a most önök által módosításra beterjesztett jogállási törvényt pedig feltűnő módon zavarja Kovács külügyminiszter úr ezen döntése. Gondolom, a külügyminiszter úr, rájőve arra, hogy milyen súlyos hibát vétett, számtalan rádió- és televízió-műsorban próbálta megmagyarázni bizonyítványát. Többek között döntését azzal indokolta, hogy a nagyköveti státus összeférhetetlen a főpolgármesteri ranggal.
Ő maga, mármint Schmitt Pál jelentette be, hogy nagyköveti megbízatásáról lemond, le kíván mondani. Az a külügyminiszteri indokolás pedig, hogy Schmitt Pál egyébként sem képes ellátni megfelelően hivatali teendőit, mivel napi nyolc órát tanul, személyében sérti a nagykövet urat. De hogy karakterisztikusabban fogalmazzak: ez egyszerűen ízléstelen. (Az elnök csengetéssel jelzi az idő lejártát.) Kérdezem ezek után (Az elnök ismét csenget.), vonatkozik-e Kovács úrra a szakszerűség.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť