DR. MEDGYESSY PÉTER

Full text search

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER miniszterelnök: Elnök Asszony! Tisztelt Képviselő Úr! Sajnálom, hogy ilyen kérdésben egy olyan személyről kell most nem túl pozitív képet alkossak, akit egyébként sportteljesítménye alapján, emberi kapcsolataim alapján igen nagyra értékelek. Gyerekkorom óta ismerem, kitűnő ember. Más oldalon helyezkedett el a politikában, ilyen hibákat mások is elkövetnek, ettől még tragédia nem következik be. (Közbeszólások a Fidesz soraiból.)
Szeretném mondani, hogy Schmitt Pál tényleg követett el hibát. Ugyanis a köztisztviselővel szemben elvárás, hogy politikai rendezvényen, gyűlésen ne vegyen részt. Schmitt Pál ennek nem tett eleget, részt vett. Schmitt Pál elmondta a televízióban azt, naponta hat-nyolc órát készül arra, hogy meg tudjon felelni a főpolgármesteri követelményeknek. Ami derekas dolog, szép dolog, de ebben az esetben minden bizonnyal kevés ideje marad arra, hogy nagyköveti munkáját ellássa. (Közbeszólások.) Ebből következően ő - ezt belátva - le is mondott egyébként a nagyköveti posztról, szeptember 1-jei hatállyal. De tekintettel arra, hogy már menet közben elkezdte azt a tevékenységet, ami valójában a köztisztviselői munkájával nem egyeztethető össze, ezért gondolom azt, hogy Kovács László a felmentését kezdeményezte.
Hozzá szeretném tenni azt, ettől függetlenül is meggyőződésem, hogy Kovács László kiváló szakember, jó külügyminiszter, megfelelő módon képviseli az országot. (Közbekiáltás a Fidesz soraiból: Hol?)
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť