DR. SURJÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. SURJÁN LÁSZLÓ
DR. SURJÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Örülök, hogy a cím fölkeltette az érdeklődését, de még inkább örülök annak, hogy szakmai alapon tudunk a kérdésről beszélni.
Én két okból tartom ezt a kifejezést aggályosnak. Egyrészt azért, mert növeli azoknak a számát - nem ott a teremben, Németországban, hanem itt, akik az újságot olvassák -, akik amúgy is félnek egy kicsit ettől az Európai Uniótól, és a saját önazonosságunk feladását vélik ettől a kifejezéstől. Örülök, hogy ön ettől elhatárolódik, de ezt meg kell tennie, ezért tettem fel a kérdést, mert az emberek elbizonytalanodnak, és sok országban a szélsőjobb ilyen dolgok miatt erősödik meg.
A másik, ami miatt szükségesnek tartom elkerülni a jövőben ezt a kifejezést: ha egy tagjelölt állam miniszterelnöke késznek látszik a nemzeti szuverenitásnak a mai szintnél nagyobb feladására, ezzel rontódhat a tárgyalási pozíció, ami nyilvánvalóan közös érdekünk, hogy a legerősebb mértékben erősítsük a hátralévő néhány hónapban. Én ezért kérem, hogy ezt a kifejezést lehetőleg ne használjuk.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť