DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! Szomorúsággal tölt el mindaz, ami elhangzott, mert ebből kiderül, hogy Törökbálinton élnek olyan emberek, akik nem tudnak mit kezdeni azzal a körülménnyel, hogy a mozgássérültek egy csoportja nem a támogatásukat kéri, hanem pusztán az alkotmányban és a törvényekben meghatározott jogaikkal kívánnak élni. Őszintén remélem, hogy az ön kérdéséből megismert minősítés és vélemény nem Törökbálint lakosságának a többségi véleménye. Biztos vagyok abban, hogy ennek a helyzetnek az is az oka, hogy a Törökbálinton élők nagyon keveset tudnak a mozgássérült emberek életéről és mindennapjairól, és minden bizonnyal több tapasztalatra és információra van szükségük. Ezért a miniszter asszony és jómagam is készek vagyunk arra, hogy jószolgálati misszióként segítsünk abban, hogy a ma még ellenérdekűnek látszó felek egymásra találhassanak.
Az elmúlt időszakban a tárca több munkatársa találkozott az Auróra Alapítvány képviselőivel, és tárgyaltak arról, hogy mi mit tudunk tenni annak érdekében, hogy a lakópark leendő lakóinak egészségbiztosítási és szociális szolgáltatásokat lehessen biztosítani. Úgy látjuk, hogy a szociális törvény módosításával bevezetett támogató szolgálat keretében van arra lehetőség, hogy még normatív támogatást is tudjunk nyújtani a majdan megépülő lakóparkban elhelyezett társaknak.
Nagyon köszönöm a képviselő asszonynak, hogy a kérdésével módot adott arra, hogy ezek a gondolatok most elhangozhattak az Országgyűlésben, és remélem, hogy a kérdés és az arra adott válasz elhangzik Törökbálintig is.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť